dinsdag 1 september 2009

Zoveel.....

Ineens overkwam het me..... het werd me even te veel. Al die keuzes, al die knopen die doorgehakt moeten worden. Nu alles zo dichtbij komt, voelt het toch als een soort zwaard van Damocles. Gister naar Ikea geweest. Ik zou daar de gaderobekasten bestellen en eventueel meenemen. Het was helaas te groot om in de auto te passen. Verder had ik zondag op Homeplanner van Ikea een werkhoek gemaakt. Daarvan zou ik in iedergeval de kastjes meenemen. Maar ik begon enorm te twijfelen in de winkel. Over de diepte van het werkblad, over de juiste kastjes, etc. Ben uiteindelijk met een lege auto weer naar huis gegaan. Het komt nog wel. Ga van de week toch ook maar eens bij de bouwmarkten hier kijken.
Verder begon ik te twijfelen over kleur opdekplaatjes van stopcontacten, etc. Standaard is creme, omdat we veel wit hebben, wilde ik misschien toch wit. Van beide een plaatje meegekregen. Uiteindelijk hebben we besloten om het toch standaard creme te houden, behalve boven het aanrechtblad wit.
Dan ben ik gister ook bezig geweest om de totale muuroppervlaktes uit te rekenen. Da's een flinke klus. Want de raam en deurpartijen moeten er weer afgetrokken worden. Verder krijgen 2 muren een andere kleur dan de rest, dus daar ook rekening mee houden.
Ik wil graag voor de oplevering de verf en andere benodigheden hebben, zodat we dan geen tijd verliezen in de bouwmarkt. En druk aan de klus komen.

Het tuinontwerp moet ik ook nog voor gaan zitten. Wil het toch nog wat aanpassen en de voortuin nog eens opnieuw maken. Vandaag foto's gemaakt van een tuin in Emmeloord die ik geweldig vind.
Morrenhof en Jansen is vandaag en gister bezig geweest met de electra. De draden zijn getrokken en er zitten her en der wat plaatjes op. Morgen zal dit wel afgerond worden.
Gister telefoontje van energiebedrijf. Of ik de meterstanden van het nieuwe huis wilde doorgeven. Toen ik meldde dat het om een nieuwbouwhuis ging, zei de medewerker.... dat zie ik hier staan. Ik zei dat ik er dan van uitging dat de meters op 0 zouden staan. Toch maar even gecheckt..... en ja.... zo goed als.

Vandaag belde de kozijnenboer, hij komt morgen bij het huis kijken. De schuifpui moet nog bijgesteld worden en er was nog iets met een ander raamkozijn.

Ondertussen heeft Bongers de raamdorpelstenen aan de erkers geplaatst en gevoegd. Ook hebben ze de pilaar bij de garage opnieuw gemaakt. Die stond heel scheef, maar nu dus weer recht.

Nog 3 nachten tot de vooroplevering..........

1 opmerking:

J@nny zei

Hoi Anita,

Sinds december 2008 heb ik niet meer aan onze blog gewerkt.
Omdat het hoveniersbedrijf vandaag begonnen is met de aanleg van de bestrating en de tuin rondom de woning kwam ik er toe om weer eens te "bloggen". Zodoende kwam ik ook weer even op jouw blog terecht.
Jullie huis is ook al opgeschoten zeg ! En wat ziet het er mooi uit allemaal. De badkamer komt heel bekend voor... ;-) vooral de tegels.. volgens mij hebben wij dezelfde combi (Mosa terra Maastricht en grote witte tegels)
Mooi hoor!

En wat je gevoel over keuzemoeheid betreft: heel erg herkenbaar ! Op een gegeven moment kan het je niet zoveel meer schelen... doe maar wat.
Probeer toch het koppie erbij te houden en dingen die niet persé direct moeten ook gewoon uitstellen! Wij zijn eind sept in de woning getrokken en vlak voor kerst kwamen pas de gordijnen beneden en boven hebben we zelfs nu nog niks hangen.

Sterkte ermee !

groeten,
J@nny (Sluitgatweg9.blogspot.com )
.. dat zul je namelijk wel niet meer weten denk ik