zaterdag 26 september 2009

Mooi, mooier, mooist

De overtreffende trap komt steeds dichterbij. Het huis was al mooi, het wordt steeds mooier.... tot.......

De hele week zijn er bouwvakkers bezig geweest om de opleverpunten te herstellen, af te maken of te installeren. Ondertussen zijn de Climarads (warmte-, koel- en luchtsysteem) geplaatst. Het vilt in een slaapkamer is verwijderd, de buizen in de kruipruimte zijn degelijker vastgemaakt, het toilet is betegeld, het traphek is geplaatst, de doorvoeren en plafondgaten in de meterkast zijn afgedicht. Verder zijn de grindroosters op het garagedak geplaatst. Er zijn nu nog 6 resterende opleverpunten te gaan.

Ondertussen zijn wij druk aan de klus. De wanden in de woonkamer/keuken zijn nu allemaal geschuurd, glad gemaakt door P, weer geschuurd, schoongemaakt, voorgestreken en gesaust. Sommige wanden 2x omdat het niet helemaal goed gegaan was. Ondertussen hebben we zoveel ervaring dat de rest van het huis een makkie wordt! De hal gaan we pas na de verhuizing doen, omdat er vast met verhuizen beschadigingen komen.

Gister samen met een vriendin aan de bovenverdieping begonnen. 2 kamers zijn geschuurd en inmiddels heeft P. ook al alle oneffenheden weggewerkt met de stucpasta. Van de week zal het mooi zijn als de hele bovenverdieping in de saus komt, want zaterdag komt boven het vinyl. Als het niet lukt, is het ook niet erg. Dan moeten we alleen extra afplakken.

Jan-Hendrik Geschiere (loonbedrijf) is inmiddels met de tuin begonnen. Het zand voor de bestrating ligt op de plek en het grind voor de oprit ook. Verder is er een stukje afgegraven, omdat we een verlaging in de tuin willen hebben.

Vandaag is P. begonnen met het leggen van de pvc-vloer. Het loopt boven verwachting. Het is een secuur werk, maar het lukt goed. Morgen weer verder. (Op de foto zie je wel wat stofvoetsporen.)

Nog 21 nachten te gaan tot de verhuizing.

Geen opmerkingen: