zondag 13 september 2009

De laatste loodjes wegen het zwaarst

Het is alweer ruim een week geleden dat ik geblogd heb. Ik heb genoeg te bloggen, maar geen foto's meer.

De vooroplevering was 9 dagen geleden. Samen met opzichter Jos door het huis gelopen. Hij vertelde dat wat er nog op de planning stond tot de oplevering. Ondertussen is veel daarvan al klaar. Er is veel gebeurd in het huis.
In de keuken is de afzuiging afgewerkt met mdf.
Verder zijn de hoeken van de erkers afgwerkt met hoekjes kunststof.
De bedieningstokjes van de raamroosters zijn ingekort en afgewerkt.
Afgelopen vrijdag hebben ze de trappen in het huis gemaakt.
Verder is al het sanitair geplaatst. Ook is de aansluiting van water en electriciteit in orde gemaakt.
De paal van de garage is afgebroken en opnieuw geplaatst.
Er is grind geleverd op het dak van de garage. De donkere steen van de traslaag en de erkers is gevoegd. De aftimmering van de erker is voltooid.
Een hele waslijst. Nu is het wachten op de plafondspuiter. Daarna is het nog een kwestie van deuren in hangen en kitten en dan is het klaar. En er moet nog een stukje lood langs de garage en hoekerker.

Tijdens de vooroplevering kregen we te horen dat in de toilet het plafond later gespoten zou worden. Dit omdat er één wand niet getegeld was, ivm gebroken tegels. P. en ik zijn gaan zoeken naar tegels en gelukkig vond ik er nog één. Zo konden ze de bovenste laag toch lijmen en kan er dus ook gespoten worden. Dat moet in de komende drie dagen gebeuren, want donderdag om 9 uur is de definitieve oplevering.

Zal heel blij zijn als we eindelijk aan de slag kunnen in huis. Wordt nu soms gek van de laatste keuzes die gemaakt moeten worden.

Afgelopen vrijdag plissegordijnen besteld voor erkers en computerraam. Verder de definitieve straatstenen uitgekozen. Was ook best nog moeilijk. Maargoed, weer wat keuzes verder.
Nu aftellen naar donderdag

Geen opmerkingen: