woensdag 6 mei 2009

Wat een energie!

Gister contact gehad met bouwbedrijf over energie. We moeten een energieleverancier zoeken, zodat we op tijd energie en gas hebben. Week 26 moeten we aangeven, da's al snel. Het huis wordt waarschijnlijk eerder opgeleverd dan de geplande week 40. Wanneer het precies wordt, dat horen we eind deze week. Schat dat het ergens in september gaat worden. Maar we wachten het wel af.

Maargoed, op zoek dus naar een energieleverancier. We zitten nu bij Energie Direct. Gister eens gekeken op vergelijkingssites, maar ook daar vind ik het licht niet. Bij de 1 komt die beter uit de bus, bij een ander weer een ander. En willen we grijs of groen, vast of variabel en hoe lang vast dan? Etc, etc. Het wordt er niet makkelijker van door de privatisering. Je moet ook nog goed opletten dat er allerlei acties zijn, waardoor je het eerste jaar goedkoper uit bent en daarna veel meer betaald. Ben op een gegeven moment referenties gaan lezen, maar daar wordt je ook niet vrolijk van. De 1 is heel lovend en geeft 10en, de ander geeft 2en en 3en. Dus na bijna 2 uur al mijn energie erin gestoken te hebben, besloot ik er nog maar een nachtje over te slapen. Misschien gaat er vandaag vanzelf een lampje branden en weet ik het.

Zo niet: Heeft iemand van jullie goede en/of slechte ervaringen met bepaalde energieleveranciers? Dan zou ik ze graag willen horen. Alvast bedankt.

En oja, we moeten ook nog op zoek naar een kabelexploitant, dus ook ervaringen daarover zijn welkom.

Vaste telefonie hebben we al tijden niet meer en dat bevalt prima. Dus in het nieuwe huis ook geen vaste telefoonaansluiting.

1 opmerking:

Anoniem zei

Kabelexploitanten willen alleen maar langlopende contracten afsluiten (min. 12 mnd voor digitaal). Daarnaast ben je bij calamiteiten veel tijd/geld kwijt om eea weer werkend te krijgen. Mijn voorkeur zou een schoteltje met basispakket (Canal digitaal) zijn. Dit geeft een eenmalige investering van paar honderd euro.

Wat energie betreft is NUON een betrouwbare aanbieder. Wat ik had begrepen worden de tarieven per 1 juli verlaagd (zo'n 25-30%).

Althans dit is de situatie in Lelystad.

mvg
K. de Vries