vrijdag 22 mei 2009

Weer een beslissing nemen armer (gelukkig ;-) !)

Vanmiddag hadden kids een feestje, dus voor ons een mooie gelegenheid om naar Potgieter in Heino te gaan om de gashaard definitief te beslissen. En dat is gelukkig gelukt!

Gisteravond druk geweest om verschillende versies van haard met muur te maken (op papier uiteraard!). Steeds verschillend van maat, wel/geen planken/kastruimte erin, hoe groot ruimte etc. Maar toch steeds geen goed gevoel. P. stelde voor om vanochtend naar het huis te gaan om te kijken hoe verschillende opties er uit zouden komen te zien. En toen werd het duidelijk.

We zouden een muur de kamer in laten lopen. De lengte van de muur varieerde van 2,80m tot 3,12 meter. Dat leek allemaal heel leuk en makkelijk te kunnen. En dat kan op zich ook wel. Maar als ik het bekeek vanaf de plaats van de eettafel, dan vond ik het niet mooi. Dan hield de muur het licht en zicht tegen vanaf de achtergevel. En dat voelde niet goed. We besloten ter plekke om de gashaard in een muur met een lengte van 1,60 meter te plaatsen. De muur komt tot het plafond, met een kleine inspringing bovenin, zodat we geen roosters hoeven. De haard zelf is 1,10m lang en 40 cm hoog. Naast en onder de haard een stuk muur van 50 cm. En boven de haard tot het plafond muur.

Op de afbeelding zie je de door ons uitgekozen haard. Wij doen dan niet dat natuursteen onderstuk erbij, maar de haard in een strakke muur.


We zouden de haard op 60 cm laten plaatsen, maar na advies van een vrouw van Potgieter hebben we het toch op 50 cm vast laten leggen. Je kan dan veel beter op het vuur kijken. We zijn erg blij met onze beslissing. Weer een stukje ruimte in ons hoofd (en helaas ook in onze portemonnee!)

Geen opmerkingen: