vrijdag 15 mei 2009

Checken

Van de week kregen we een telefoontje dat de keuken half augustus geplaatst zou kunnen worden. Dat is dus al over 3 maand! Dat betekent dat dan de installateur klaar is en de vloer gestort is. En dat terwijl de bouwvak er nog tussen zit! We laten de keuken wat later plaatsen, maar het is moeilijk plannen, omdat we nog geen opleverdatum weten.

Gister kregen we de opdrachtbevestiging van Finstral, de fabrikant van onze kunststofkozijnen. Na het checken bleek er 1 raam een verkeerde afmeting te hebben. Verder kon ik nergens vinden dat we gezandstraalde ramen in raampartij naast voordeur wilden hebben. Dat is nu allemaal geregeld en de kozijnen worden als het goed is geplaatst in week 28, dus voor de bouwvak en daar zijn we heel blij mee!

De opleverdatum krijgen we niet te horen. Gister nog even gekeken bij ons huis, maar er is niks meer gebeurd na het plaatsen van het dak vorige week. Net bleek waarom: de aannemer belde dat ons dak geen goede helling heeft. Foutje van fabriek. Op deze manier kunnen de pannen er niet op. Nu gaat ons dak er maandag na Hemelvaart af. Het wordt aangepast en dan plaatsen ze hem dinsdags weer terug! De bouwopzichter checkte het dak en kwam tot deze conclusie. Vandaar dat het nu dus stil ligt tot eind mei.

Heb ook even in de andere woningen gecheckt of de installateur begonnen was. Dat is hij! In een woning van de 1e 2^1kap zijn ze begonnen. En er was al best veel gedaan! Dus als de installateur er eenmaal is, dan gaat het snel. Ze zullen toch nog wel even bezig zijn met de andere 2^1 kappers die voor ons uit gaan. Maar dak of niet, de installateur kan beginnen.
Gister heb ik namelijk de installatietekeningen gecheckt; nog 2 kleine dingen aangepast, voor de rest is alles goed (waarschijnlijk!). Verder de badrand om het bad laten aanpassen op tekening door Vegro. Die aanpassing kreeg ik de volgende dag keurig in de bus. Heerlijk, supersnel!
Nu is alles op gebied van de installatie rond: Dus kom maar op!

Waar ik nog mee bezig ben is de gashaard. Ik vind het heel moeilijk om te bepalen hoe hoog de haard geplaatst moet worden, hoe groot het muurtje moet worden, etc.

Al die keuzes....... en we zijn er nog lang niet! Je moet in ieder geval geen last hebben van besluiteloosheid als je een nieuwbouwhuis wilt gaan bouwen! Maar wel goed kunnen checken!

1 opmerking:

Anoniem zei

Prachtig stukje om te lezen, ga zo door!


mvg
K. de Vries