zondag 29 maart 2009

Weekendbezoek

Vanmiddag weer even bij het huis gekeken. Vrijdag waren we ook even snel langsgereden en zagen toen dat ze bezig waren met stellen van hoekerkerkozijnen. Nu weer even door het huis gelopen. Beneden zijn alle kozijnen inmiddels gesteld. Het lange smalle raam aan de voorkant zit

uiteindelijk toch op een mooie hoogte. Het leek eerst heel raar, toen er alleen nog maar stenen gemetseld waren, maar nu is het toch zoals ik het in mijn hoofd had. Op de foto zie je het uitzicht vanuit de erker in de keuken. Verder een foto vanaf de bovenverdieping. Hier zie je dat de er wat palen gesteld zijn voor het metselen van de buitenmuren, net als beneden. Verder hebben ze wat kleine kalkzandsteenblokjes voorgelijmd zodat de grote blokken er zo op kunnen. De machine die ze gebruiken bij het lijmen van kalkzandsteenblokken staat op verdieping van 2^1kap vlak bij ons. Daar hebben ze inmiddels één muurtje klaar. Daarna zullen wij wel aan de beurt zijn. Bij ons wordt er denk ik wel eerder begonnen aan het metselen van de buitenmuur, omdat bij ons de onderkozijnen gesteld zijn en de palen voor metselen er staan en er zijn al wat touwtjes gespannen. Deze klussen zullen daarna wel omgewisseld worden.

We hoorden vanmiddag dat er bij heel veel kavels op het kaveloverzicht van de gemeente staat: Voorlopig niet beschikbaar. Zo ook bij de kavel tussen ons en de 2^1kap. Zal van de week eens naar de gemeente bellen wat dat inhoudt.

2 opmerkingen:

veurits zei

Wij hebben reeds contact gehad met de gemeente over de kavels die opeens niet meer beschikbaar zijn. En begrepen dat ze die kavels aan project ontwikkelaars gaan aanbieden.

Wel raar want volgens mij zijn het juist de project ontwikkelaars die niet doorbouwen in Emmelhage.

Volgens mij kan de gemeente beter eens duidelijk maken welke kavels er voor elke ontwikkelaar zijn , en welke plannen er al ingedient zijn.

Anita zei

Bedankt voor je bericht.
Vreemd dat die plannen aan projectonwikkelaars worden aangeboden. Deze kavels lopen inderdaad minder dan particuliere kavels.

Groet Anita