zondag 1 november 2009

Oplossingen

Oplossing 1: de oorzaak van de lekkage is gevonden. Woensdag aan het einde van de ochtend was de oorzaak bekend. Ondertussen waren er behalve vloertegels ook wandtegels uitgehakt. De oorzaak zat namelijk in een van de afvoerbuizen van het toilet. Eén buis was net niet helemaal goed ingelijmd, daardoor kon er water doorheen en dat kwam langzaam maar zeker de vloerplaat doorsijpelen naar onze halwand. Er zit nu een nieuwe buis in, die wel helemaal goed verlijmd is.

Oplossing 2: Door oplossing 1 lost onze lekkageplek op. Je ziet de watervlekken op de halwand oplossen en opdrogen. Gelukkig. Het duurt nog wel een tijdje voordat alles weg is en we de hele wand kunnen bewerken. Maargoed, gelukkig hoeven we ons niet te vervelen, want er is en blijft genoeg te doen in een nieuwbouwhuis!

Oplossing 3: De ingepakte/volle verhuisdozen lossen steeds meer op. Vandaag weer 4 dozen leeggemaakt en een nieuwe definitieve bestemming gegeven in ons huis. Op de begane grond en op de 1e verdieping hebben we nu geen volle of halfvolle dozen meer staan. Zo lost alles zich langzaam maar zeker altijd op!

Van de week bezig geweest in de tuin. We kunnen van de week graszoden overnemen van iemand. Dus aan de slag geweest om de tuin vlak te krijgen. Dankzij hulp van vele (buur-)kinderen. Donderdag naar Ikea geweest om nog wat plankjes voor kasten te halen, wat ophangmateriaal en lampen. Ondertussen hebben we in de badkamer een stang met s-haakjes hangen voor kleding/doeken. Verder hangen de toiletrolhouders, zeeppompje en spoelbeker. En in de keuken de haakjes voor de doeken. En verder een schilderij. Vandaag dus nog wat dozen uitgepakt en weer een rolgordijn opgehangen. Mocht je je ooit vervelen: koop een nieuwbouwhuis en de klusbezigheden dienen zich vanzelf aan.

Geen opmerkingen: