zaterdag 1 november 2008

En weer die vloer! + lichtpunten + gashaard

Vandaag zijn we bij Magro parket geweest. Mooie zaak geworden. Daar hadden ze ook pvc-vloeren. Toch kun je (volgens de verkoper!) tegenwoordig heel goed vloerverwarming onder laminaat leggen, mits je aan wat voorwaarden voldoet:
  • de luchtvochtigheid in je kamer moet tussen de 40 en 60 zijn
  • de doorlating/isolatie van het laminaat moet maximaal 0,14 ..... zijn (wat, dat zijn we ondertussen alweer vergeten: iets technisch)
  • een bepaalde ondervloer

De ontwikkelingen in de laminaatwereld gaan snel. 10 jaar geleden kon het nog niet, maar nu dus wel, je kunt zelfs garantie krijgen. Na de voorlichting in de winkel kwam Paul met de volgende conclusie: Ten opzichte van laminaat heeft een pvcvloer maar 1 voordeel: dat je je niet meer vertild aan je portemonnee!

Dus waarschijnlijk gaan we toch voor laminaat. En dan wel de betere soort, daar kun je tot 25 jaar garantie opkrijgen.

Ik had ook proefmonsters aangevraagd van Handyfloor. Dat ziet er ook wel goed uit. Maar dan moet je de vloer wel heel goed egaliseren. We hadden 4 stukjes gekregen. Om te kijken of die Haverkamp-proof waren, hebben we ze aan de kids gegeven met de opdracht er krassen proberen in te krijgen. Dus flink met de autootjes erop crossen en gooien. Zelf deden we natuurlijk ook mee :-). Volgens manlief was ik de beste in het testen. Er waren trouwens wel verschillen in de vloeren. Bij de 1 zag je wel krassen, bij de ander helemaal niet!

Lichtpunten

We zijn ook bezig om alle lichtpunten in de plafondplaten te bepalen. Dan moet je dus al heel goed weten hoe je de meubels in neer gaat zetten. Want het is natuurlijk wel de bedoeling dat we licht boven de eettafel krijgen en niet aan de rand ervan.

Gashaard

En dan nog de gashaard. Even bij Fintal geweest in Emmeloord. Die heeft een folder meegegeven. Hij adviseerde om eens in Heerenveen te gaan kijken. Daar is een showroom van Faber met allerlei soorten brandende haarden. Dat gaan we dit jaar maar eens doen.

1 opmerking:

Herman Brinkman zei

Hee Anita,

Probeer voor gashaarden ook eens: Potgieter B.V. in Heino.
Staan goed aangeschreven. Wij zijn daar zelf ook bezig.

Groeten herman